Starte egen bedrift – Realisere seg selv

19 november, 2021by Hans A Kahn

Hovedmotivasjonen for de aller fleste som tar steget mot å være gründer og starte egen bedrift er å kunne realisere seg selv.

Du får all den friheten du ønsker og trenger for å kunne fokusere på og jobbe med noe du elsker. Du kan realisere dine ideer og i prosessen også din egenutvikling.

Med frihet kommer kreativitet – og omvendt.

Entreprenører er kjent for å finne smarte løsninger på problemer og de elsker å jobbe. Dette kommer fra friheten og drivkraften til å kunne jobbe for seg selv.

Det å starte egen bedrift vil på sikt gjøre deg til et lykkeligere og mer motivert menneske. Vi bruker mye tid, kunnskap og energi på å skape, hjelpe og bygge opp nye gründere.

Det er din virksomhet, babyen din, som du elsker, tar vare på, og lar blomstre.

Ved å være en god gründer med sterk entreprenørånd vil livet aldri bli det samme igjen!

 

Fordeler med å være din egen sjef

Når du er ansatt må du tilpasse deg hundre prosent etter hva sjefen din mener. Du får rett og slett lønnen din for å gjøre det arbeidsgiveren vil.

I motsetning til å ha en egen bedrift, som for eksempel et enkeltpersonforetak, hvor du bestemmer, og med andre ord er din egen sjef.

Med andre ord – å være selvstendig næringsdrivende betyr frihet. Dette inkluderer arbeidstid, hva bedriften skal gjøre og investere i det lille ekstra.

Vil du ha ferie i april går det bra. Og det trenger ikke være fire uker i året. I tillegg kan du velge hvilke klær du vil ha på deg når du jobber, stoppe og starte når du vil hele døgnet og sitte hvor du vil og gjøre jobben din (altså hvis det er et slikt fokus på bedriften).

 

Ulempene med å ha egen virksomhet

Å være ansatt betyr lønn på konto hver måned hvis du gjør jobben din, hvilket er en sikkerhet I den uforutsigbare oppstartsfasen av en bedrift.

Som selvstendig næringsdrivende kan mengder av oppdrag likevel føre til at du ikke har råd til å ta ut lønn. Spesielt i oppstartsfasen.

Som en del av alt hardt arbeid for å få driften I gang må du markedsføre og selge bedriften din for å generere inntekter. Dette er noe du vanligvis ikke trenger å bekymre deg for som ansatt med fast lønn.

Minst femti prosent av alt arbeid handler om å markedsføre bedriften dersom du er selvstendig næringsdrivende. Det er tross alt kundene dine du skal leve av.

 

Timing er elemetært

Det er fullt mulig å tjene penger helt fra starten. Men det er viktig at du undersøker markedet på forhånd. Slik kan du se når det er best å starte og hva slags type produkter eller tjenester som etterspørres.

På denne måten kan du øke sjansene for suksess med virksomheten din og muligheten til å tjene mer penger enn konkurrentene dine. Invester derfor gjerne i forskning om bransjen, foreta markedsundersøkelser og rådfør deg med folk som jobber og har erfaring innenfor din bransje.

Ikke vær redd for å teste nye ideer. Som gründer har du mulighet til selv å bestemme over fremtiden din og er du godt forberedt og har litt flaks kan du på kort tid lykkes med å bygge et suksessfullt selskap som du kan leve videre.

Men ikke alle bedrifter går med overskudd fra starten. De fleste som starter egen bedrift må regne med større utgifter i oppstartsfasen, samtidig som antall kunder kanskje ikke øker så raskt som de ønsker.

Da er det greit å sette seg mål for at virksomheten skal bli mer motivert.

Å ha klare mål gjør det også lettere å gå tilbake og se hva du kunne gjort annerledes og hvilke forbedringer som må gjøres i fremtiden. Hva slags virksomhet du driver påvirker også oppstartsfasen.

Hvis du vil begynne å tjene penger så raskt som mulig, kan det være lurt å starte en bedrift som ikke krever så mye investering.

Da er det på tide å sette seg nye mål. For eksempel kan man begynne med å begynne å jobbe fulltid i sin individuelle bedrift og si opp den vanlige jobben eller utvide virksomheten.

 

Øk inntektene og reduser kostnadene

Det er to måter å tjene mer penger på din individuelle virksomhet. Enten ved å øke inntektene dine, eller ved å redusere utgiftene.

For å lykkes best mulig med virksomheten din, er det best om du prøver å gjøre begge deler.

Metoder for å øke inntektene kan for eksempel være å få kunder til å handle mer eller øke prisene. Med god markedsføring kan man også nå en bredere kundebase.

For å redusere kostnadene dine kan du prøve å forhandle om prisene på produktene du kjøper til selskapet. Du kan selge på nett i stedet for fra en fysisk butikk og gå nøye gjennom selskapets økonomi for å kunne si opp unødvendige tjenester som abonnement eller revisjonstjenester du ikke benytter deg av.

Andre metoder man kan nytte seg av for å drive mer kostnadseffektivt kan være å tilby tjenester, selge et produkt som er veldig billig å kjøpe eller starte en nettbutikk for å slippe å leie næringslokaler.

Etter at du har passert oppstartsfasen vil inntektene forhåpentligvis rulle inn i selskapet og du tjener mer enn hva utgiftene dine utgjør.

 

Vær forberedt på å takle motgang i starten

Når du starter din egen bedrift kan det selvsagt bety tilbakeslag. Det er ikke alltid lett å starte sitt eget. Du kan imidlertid enkelt gjøre selve prosessen med å starte en bedrift her på siden vår.

Hvis du ikke har tidligere erfaring som gründer, kan det være enda vanskeligere. Det krever tålmodighet og tid å starte en bedrift.

Det er ikke alltid lett å finne kunder i begynnelsen, men de kommer med tiden. Det er viktig å fortsette å drive virksomheten på en positiv måte og ikke gi opp. Økonomiske bekymringer i starten kan dekkes så snart du finner din kundebase.

 

Hardt arbeid lønner seg til slutt

Hvis du verdsetter frihet og muligheten til å bestemme selv mer enn en sikret lønn hver måned? Da bør du satse på å bli gründer. Hvis du kjemper, jobber hardt, brenner for det du gjør og aldri gir opp, er det gode sjanser for at det blir mer lønnsomt å være din egen sjef enn å overlate det ansvaret til noen andre.

LYKKE TIL!

 

Hans A Kahn

NBF
Norsk Bedriftsformidling
Norsk Bedriftsformidling er Norges ledende start-up konsult. Med over 10 års erfaring, stort kontaktnett og bransjens skarpeste rådgivere hjelper vi store som små start-ups med å nå sitt fulle potensiale med skreddesydde handlingsplaner og smart branding.
c/o Brenna Døsserødveien 87 3118 TØNSBERG
Følg oss
Sosiale medier
SBF
Norsk Bedriftsformidling
Norsk Bedriftsformidling er Norges ledende start-up konsult. Med over 10 års erfaring, stort kontaktnett og bransjens skarpeste rådgivere hjelper vi store som små start-ups med å nå sitt fulle potensiale med skreddesydde handlingsplaner og smart branding.
Kom i kontakt
Følg oss på sosiale medier

Copyright by Norsk Bedriftsformidling. All rights reserved.

Copyright by Norsk Bedriftsformidling. All rights reserved.